PS5 için İşlem Yapmadan Önce PS4'ünüzü Silin

PS5 için İşlem Yapmadan Önce PS4'ünüzü Silin

 PS5'e geçiş yapmadan önce PS4'ünüzü nasıl sıfırlayacağınıza bir bakalım.

 

PS5 resmi olarak burada ve Sony'nin amiral gemisi konsolunun yeni neslini başlatıyor. PS4'ünüzde daha yeni PlayStation ile ticaret yapmayı düşünüyorsanız, önce tüm verilerinizi sistemden silip satmadan önce orijinal ayarlarına döndürdüğünüzden emin olmak istersiniz. Neyse ki, tamamlanması biraz zaman alsa da oldukça kolay bir süreç. İşte tüm verilerinizi PS4'ünüzden nasıl sileceğinize dair adım adım bir döküm. Bir PS5 almadan önce ne yapmanız gerektiğine dair kılavuzumuzun yanı sıra PS5 donanım ve oyun incelemelerimize de göz attığınızdan emin olun.

 

PS4'ünüz Nasıl Silinir

İlk önce, sistemin panosundan Ayarlar menüsüne gidin. Oradan Başlatma sekmesini açın ve PS4'ü Başlat'ı seçin. Son olarak, sorulduğunda Tam'ı seçin ve sistem tüm verilerinizi silmeye başlayacak ve orijinal fabrika ayarlarına geri dönecektir. Başlatma işleminin, üzerinde ne kadar veri depoladığınıza bağlı olarak bir saat veya daha fazla sürebileceğini unutmayın, ancak tamamlandığında, işlem görmeye hazır olacaktır.

 

PS4 Verilerinizi PS5'e Nasıl Aktarırsınız?

Zaten bir PS5 kullanıyorsanız ve son nesil konsolunuzu satmadan önce PS4 oyunlarınızı taşımak ve verilerden tasarruf etmek istiyorsanız, bunu yapmak için birkaç seçeneğiniz var. Her iki konsolda da aynı PlayStation Network ID ile oturum açarsanız ve aynı ağa bağlanırsanız, PS4 oyunlarınızı ve uygulamalarınızı daha yeni sisteme taşımak için PS5'in Veri Aktarımı özelliğini başlatabilirsiniz